You are currently viewing an outdated version of the Pain in Motion website.
Please visit this link to view the new website.
NIEUWS ITEMS - Masteropleiding oncologische reval

Contact | NL | EN

Het wat en waarom van een gespecialiseerde masteropleiding oncologische revalidatie & oedeemtherapie.

Dankzij de Leerstoel Exercise Immunology and Chronic Fatigue in Health and Disease is er een nauwe samenwerking tussen de onderzoeksgroep Pain in Motion en de innoverende masteropleiding lymfoedeem en oncologische fysiotherapie van het opleidingsinstituut European College for Decongestive Lymphatic Therapy.
De onderzoeksgroep Pain in Motion draagt vanuit de Vrije Universiteit Brussel immers in belangrijke mate bij aan het onderwijs. Zo worden de systematiek van literatuuronderzoek en meta-analyses, inspanningsimmunologie, botweefselfysiologie, pijnneurofysiologie, vermoeidheidsfysiologie, behandeling van pijn en vermoeidheid, alsook onderzoeksmethodologie en masterproefbegeleiding gedoceerd door het PiM-team.
Op pagina 34 en 35 van Oedeminus, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Lymfologie, kan je lezen over het wat en waarom van zulk een gespecialiseerde masteropleiding.

Lees hier de desbetreffende editie van Oedeminus.

In hetzelfde nummer is er op pagina’s 6 t.e.m. 9 ook ruime aandacht voor het vanuit de opleiding georganiseerd internationaal congres van afgelopen zomer (2013). Tijdens dat congres waren er naast 2 PiM-keynotes ook boeiende lezingen van de collega’s fysiotherapeuten die in het eerste jaar van de gespecialiseerde masteropleidingen hun systematisch literatuuronderzoek, zoals uitgevoerd in het kader van de opleiding, kwamen voorstellen. Een opmerkelijke vorm van onderwijsinnovatie op academisch topniveau, want welke masteropleiding ter wereld biedt dergelijke opportuniteiten aan hun studenten?